Dagens bilde
 Kalender
 Været
 Oppslagstavla
 Sjødata
 Om 9310.no
Annonse:

Tidligere saker og innhold kan sees på den opprinnelige forsida, her

** RELATERTE SAKER:
Legger ned banken

(30. Mar. 2016 - 10:02)


Over 600 barn på SNN Mini Arctic Race

(15. Aug. 2015 - 22:48)


Vil en boikott hjelpe?

(11. Apr. 2011 - 14:43)


Ut med mynter og sedler?

(23. Mar. 2011 - 17:47)

Eldrerådsleder Magnor Olsen syns det er synd at banken i Sørreisa nå stenges ned.
Eldrerådsleder Magnor Olsen syns det er synd at banken i Sørreisa nå stenges ned.

- Bytt til en bank som vi har her i bygda

Magnor Olsen, leder i eldrerådet i kommunen, oppfordrer alle som trenger daglige banktjenester om å legge lojaliteten til side og bytte bank.

Skrevet av Kim Hauglid, 30. Mar. 2016 - 15:52

3813 visninger på denne saken.

Onsdag ble det klart at Sparebank 1 legger ned Sørreisakontoret. Det liker ikke leder i eldrerådet Magnor Olsen i det hele tatt.

Les mer: 

+ 9310.no: Legger ned banken (30.mars 2016)

- Dette må jeg bare beklage så mye på vegne av de eldre som ikke er på internett og kan utføre det de har behov for der. Det er mange som har behov for å ta ut og sette inn penger, og det får de ikke gjort i Sparebank 1 når de nå legger ned, sier Magnor Olsen til nettavisa.

- Bytt bank

Nå oppfordrer han rett og slett om å bytte bank.

- Ja, legg solidariteten deres til side, og bytt bank. Selv om man har brukt lokalbanken i all tid, så bør man svare tilbake med samme mynt og se på sine egne behov og handle ut fra det. Bytt til DNB, det som var den gamle Postbanken, da kan man få utført banktjenestene i Post i Butikk fremover, sier Olsen.

- Hvorfor skal man holde seg i en bank som ikke lenger er her i bygda? Dette er bare trasig og leit, men den eneste måten å få beholde kontanttjenestene på er å bytte til den banken som fremdeles befinner seg her i Sørreisa.

- Der er det dessuten mye bedre åpningstid enn det som Sparebank 1 har hatt. 

Post i Butikk som til nå har vært ivaretatt av Mix Sentrum Kiosk, skal flyttes til Coop Prix i slutten av april, får nettavisa bekreftet av driftssjef i Coop Nord på Finnsnes Jan Ivar Hanssen. Der vil man få utført alle posttjenester som man er vant med fra kiosken, samt banktjenester fra DNB/Postbanken.

Vanskelig å påvirke

Magnor sier at de nok kommer til å ta opp saken i neste møte i eldrerådet, men uansett hva de fatter av vedtak der, eller kommer med av uttalelser, så vil nok ikke det påvirke sjefene i Sparebank 1 Nord-Norge.

- Nei, de har nok bestemt seg nå, det blir stenging her i Sørreisa. Vi og andre som måtte prøve å påvirke vil ikke klare å snu bankens beslutning. Nå er det bare for kundene å innrette seg deretter, og passe på at de får de tjenestene som de har bruk for.

- Selv er jeg bruker av nettbank i dag, så for meg personlig gjør det ikke så mye. Det er også en god stund siden jeg var innom bankkontoret i bygda, men jeg vet om mange som nå kommer til å få det vanskelig. Det er enda mange mennesker som liker å ha mynt og sedler i hånda, og hva med alle lag og foreninger i det frivillige kulturlivet som har mye kontantomsetning, spør Olsen.

Konserndirektør Region Troms i Sparebank 1 Christian Overvaag sier til 9310.no at minibankstrukturen ikke har vært oppe til vurdering i denne prosessen, og han kan berolige med at minibankene som idag står rundt omkring, skal driftes videre. Det kan hende at noen må flyttes litt med tanke på de lokalene de har som skal stenge, men det skal ivaretas godt i tiden fremover.

 

9310.no er en lokal nettavis for Sørreisa kommune. Siden drives på privat
basis og initiativ av Kim Hauglid.

Nettavisa drives under enkeltpersonforetaket
Pixxl Nett og Salg Hauglid, med org.nr 989 008 102 MVA i Brønnøysundregistrene.

Adresse:
Ytterholtet 11
9310 SØRREISA

Telefon: 922 24 601

Epost: 9310@9310.no

Kontonummer: 9741 12 93010

Nettavisa skal drives etter regler og
retningslinger gitt i PFUs Vær Varsom Plakat.