Dagens bilde
 Kalender
 Været
 Oppslagstavla
 Sjødata
 Om 9310.no
Annonse:

Tidligere saker og innhold kan sees på den opprinnelige forsida, her

** RELATERTE SAKER:
- Bytt til en bank som vi har her i bygda

(30. Mar. 2016 - 15:52)


Over 600 barn på SNN Mini Arctic Race

(15. Aug. 2015 - 22:48)

I løpet av året blir banken i Sørreisa lagt ned.
I løpet av året blir banken i Sørreisa lagt ned.

Legger ned banken

Sparebank 1 Nord-Norge offentliggjorde onsdag en kuttliste i filialene, og Sørreisabanken går med i dragsuget når banken nå skal satse mer digitalt.

Skrevet av Kim Hauglid, 30. Mar. 2016 - 10:02
Oppdatert: 30. Mar. 2016 - 10:21

3270 visninger på denne saken.

Som følge av digitalisering og endret kundeadferd er finansbransjen i endring. En konsekvens er at det stadig blir færre bankkontorer. SpareBank 1 Nord-Norge har de siste årene bygd sterke kompetansemiljøer rundt om i landsdelen. Banken har etablert 16 finanssenter – definerte markedsområder med tilhørende bankkontorer.

- Vi tror på tilstedeværelse og kortreiste beslutninger. Våre 16 finanssentre tilbyr hele konsernets produktportefølje, og har fått utvidede fullmakter. Samtidig ser vi at det ikke er grunnlag for å opprettholde de aller minste filialene våre, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Nord-Norge.

- Det er 21 små filialer som nå skal legges ned. De fleste av disse har vært bemannet med ett årsverk eller mindre, og mange har de senere årene hatt begrensede åpningstider. Ingen medarbeidere skal miste jobben som følge av nedleggelsene, sier Janson.

Vil finne gode løsninger

Det er stadig færre som oppsøker de fysiske bankkontorene. I desember 2015 ble det utført rundt 6.000 manuelle transaksjoner i SpareBank 1 Nord-Norge. Til sammenligning har SpareBank 1 Nord-Norge nesten halvannen million pålogginger i mobilbanken hver eneste måned. Derfor satser banken nå stort på utvikling av digitale tjenester, som for eksempel den mobile lommeboken mCASH.

- Vi moderniserer SpareBank 1 Nord-Norge for å kunne gi et enda bedre tilbud til våre kunder. Samtidig er vi klar over at det ennå finnes enkelte som av forskjellige årsaker ønsker å oppsøke banken for å få utført bank- og betalingstjenester. Disse skal vi også ta vare på. Vi kjenner kundene våre og vil i samarbeid med dem finne de gode løsningene, sier Janson.

Etter at endringene er fullført vil banken ha totalt 38 kontorer i Nord-Norge. Tidspunkt for stengning av de ulike filialene er foreløpig ikke avklart.

Foruten Sørreisa så forsvinner disse SNN-kontorene i Troms; Olderdalen, Burfjord, Oteren, Hansnes, Tromsdalen, Gryllefjord, Stonglandseidet, Senjahopen, Sjøvegan, Brøstadbotn og Bardu.

9310.no er en lokal nettavis for Sørreisa kommune. Siden drives på privat
basis og initiativ av Kim Hauglid.

Nettavisa drives under enkeltpersonforetaket
Pixxl Nett og Salg Hauglid, med org.nr 989 008 102 MVA i Brønnøysundregistrene.

Adresse:
Ytterholtet 11
9310 SØRREISA

Telefon: 922 24 601

Epost: 9310@9310.no

Kontonummer: 9741 12 93010

Nettavisa skal drives etter regler og
retningslinger gitt i PFUs Vær Varsom Plakat.